Når man nu og da zapper lidt rundt på internettet, falder man over de underligste ting. En dame har sat sig for at finde så mange synonymer for ordet IDIOT. Her er resultaterne, 67 ord:
Fæ / fjog / fjols / kvabodder / tegning / klovn / bøv / røvbanan / sjuft / odder / tåbe / abe / abekat / køter / dompap / wuss / jammerlab / åndsbolle / padde / skod / snotbobbel / tumpe / knold / grobrian / hallunk / snøbel / jubelnar / kanut / glatnakke / får / høved / dumrian / klaptorsk / pikansjos / dummernik / bæst / bums / ko / stodder / svinemikkel / torsk / torskehoved / hundehoved / skarn / skidespræller / torskepande / nollerøv / ronkedor / oggenok / tossefår / nossefår / fladpande / kvaj / æsel / klaptorsk, klamphugger / snegl / dosmer / fnatmide / drog / mide / amøbe / tølper / ærkefjols / varyl / vindbøjtel / spade / skovl / nokkefår / knoldesparker / fuckhoved / stjærv / schmock / svumpukkel / tosse / umulius / spasser / åndspygmæ / klokkefår / grobrian / noksagt.
Fa'me belærende. Føj endelig til, hvis du kender flere - og send dem til mig.
Victor Borge.
Der var engang, hvor jeg holdt meget af at se og høre Victor Borge, så meget, at jeg to gange betalte en mindre formue for at overvære hans show i Musikhuset i Århus.
Af forskellige grunde er min interesse for ham blegnet de sidste år, men jeg kan ind imellem godt lide at tænke på nogle af hans bonmoter. Bedst kan jeg lide hans gamle:
"Den korteste vej mellem to mennesker er et smil". Den har et eviggyldigt skær.
Kommentarer til forsidebilledet:
På grund af kritik fra en ellers rar og imødekommende gammel soldaterkammerat har jeg følt mig nødsaget til at ændre forsidebilledet i dag (8/9 2009), idet han hævder, at jeg er blevet for tyk, og det afsløredes alt for tydeligt på billedet (herunder til venstre). Da jeg forelagde dette udsagn for ældste barnebarn, tøvede hun ikke med at give ham ret. Derfor tog hun det nye billede, som ses nu, og som hun hævder yder mig større retfærdighed (herunder til højre).
Nu må jeg så håbe på, at min soldaterkammerat, som jeg ellers holder meget af, og som iøvrigt bor i Løgstør, hvilket kan svække hans dømmekraft, også vil erklære sin tilfredshed.
For at der ikke skal være tvivl, bringer jeg det gamle og nye forsidebillede herunder:
Jeg beder nu alverden være mit vidne på, at jeg ikke er tykkere på billedet til venstre end på det til højre. Jeg vil hævde, at jeg ser smaddergodt ud på den begge. Og så skulle I bare se mig i badebukser!
Kammerjunkere:
Kammerjunkere som udtryk begyndte at vinde indpas i den danske madkultur fra 1900-tallets begyndelse. Når kammerjunkerne har fået det navn, de har, så skyldes det formentligt flere forhold.
Kammerjunkere var indtil 1947 tillige en titel indenfor hoffet. Kammerjunkertitlen tilhørte en af de laveste rangklasser, og selv personer uden officiel titulering fik denne stillingsbetegnelse i mangel af bedre. Der fandtes både titlen som den almindelige
jævne Kammerjunker og så den mere
prestigefulde som Overkammerjunker, hvilket passede fint med bagværkets navn, da kagen traditionelt blev skåret over og bagt i to dele.
Hverken titlen eller bagværket nød dog nogen større anseelse. Dens tvedelte bagemetode gjorde den egentlig til en tvebak, men denne betegnelse slog dog aldrig rigtigt igennem på grund af kammerjunkerens uanseelige størrelse i forhold til den normale tvebak. Og ej heller ønskede man at betegne den som værende en traditionel småkage, da kammerjunkere mere blev anset som et supplement til koldskål og frugtsupper end et egentligt selvstændigt nydelsesmiddel.
Med andre ord, så kunne kagen godt kategoriseres som værende en småkage eller en tvebak, men man mente ikke, at den var disse betegnelser værdig, at den "gjorde" sig til mere end den i virkeligheden kunne leve op til. Det var formodentligt også baggrunden for, at kammerjunkere fik det spøgefulde tilnavn keltringer, som bl.a. også betyder snyde, fuske og bedrage.
Dette var vel ikke helt rimeligt, da kammerjunkerne som regel var baseret på en finere opskrift end de traditionelle tvebakker - med mere krydderi og sukker. Og kammerjunkere er da også i dag - trods sine navne - et uundværligt tilbehør til en af danskernes mest yndede sommerspiser, koldskålen.
Vægtrygter:
Jeg har i nogle uger måttet lægge øre til fortfarende rygter om, at jeg har tabt mig. Nogle har endda rundspredt udsagn om, at jeg er blevet medlem af "Vægtvogterne". Andre rygter igen siger, at jeg er med i et eksperiment, hvor jeg skal spise nogle "sjove" tabletter. Rygterne er ikke sande, og jeg ved ikke, hvorfra de stammer. Jeg har IKKE tabt mig. Jeg venter nogle år, for jeg har læst om en ny slankepille, der kan være på verdensmarkedet allerede om få år, og som ser ud til at give dobbelt så stort vægttab som almindeligt godkendte slankemidler.
Og den er god nok. Det er "Det Biovidenskabelige Fakultet" på Københavns Universitet, der står bag nyheden. Så om få år vil jeg være slank - og det er ikke kun rygter.
31/3 2009.
Mælkedrengen.
Skriv til mig på min "Brevkasse"- eller send en e-mail, hvis du ved noget om sangens oprindelse.
Se, min bestilling det er den at være mælkedreng.
Det er en rask bestilling, ja men somme tider streng.
Hver morgen klokken fire siger jeg med søvnen stop,
og mor hun råber ”Peter, ka’ du se, du kommer op!”
Åh, så tidlig’, åh, så tidlig’,
det er ikke sært, man bliver lidt ugid’lig.
Så går det nu i rask galop til vores holdested,
og når så kusken er der, må jeg også være med.
Vi ta’r på mælkevognens tag en lille morgenlur,
forinden det går løs på vores tur i denne dur:
Op ad trapper, ned ad trapper,
hvor kun sjældent man en drikkeskilling napper.
På første sal ska’ de ha’ børnemælk af hver en pot.
Den gamle jomfru højt på kvisten finder skummet godt.
Og når hun har bestilt den, si’r hun alle tider at,
hun hel’re må ta’ med en ekstra pot til hendes kat.
Men af den søde, men af den søde.
Det var faktisk sært, den ikke sku’ ha’ fløde.
Se alt det må jeg huske på, og blot jeg glemmer lidt,
så skænder alle fruerne og frøk’nerne med et.
Ja, de kan sagtens skænde, de har kun sig selv javist,
men jeg har hele husets folk fra kælder og til kvist.
Dem alle sammen, dem alle sammen,
både fruen, frøk’nen, kællingen og madammen.